Close

Neplodnost žen

Stále častěji se setkávám se ženami toužícími po dítěti, které nepřichází. Téměř všechny užívají dlouhodobě antikoncepci, která ovšem může u některých z nich ve vyšším věku způsobovat zhoršenou schopnost otěhotnění. Pokud jsou ženy zdravé –  netrpí neprůchodností vejcovodů ani žádnou jinou diagnostikovanou  poruchou –  tak je šance na otěhotnění poměrně vysoká. V první řadě je potřeba odstranit veškeré příčiny, které by mohly bránit početí.

Možné příčiny neplodnosti

Jen málo žen si uvědomí, že na vině může být pád ať už na kolečkových bruslích, schodech nebo na mokré podlaze – a to klidně i před pěti lety. Posunutá kostrč stejně jako vyosená pánev, posunuté těžiště těla, to všechno může být jednou z příčin daného problému. Dalším problémem často bývá zakyselení organismu, kdy PH moči je kolem 5,4 a dále vysoký homocystein. V neposlední řadě málo buněčného kyslíku.

Po odstranění výše zmíněných příčin se ve většině případů podaří zmíněný problém vyřešit k velké radosti nastávajících rodičů. Navíc – když partner bude užívat zinek, i když jeho spermiogram je v pořádku, zvýší tak šance na otěhotnění své partnerky.

Možné řešení?

Přišla ke mně paní, která byla věkem už trošku starší a chtěla umělé oplodnění. Srovnala jsem jí kostrč a pánev, doporučila tablety na odkyselení, doplnila buněčný kyslík a o několik týdnů později mi oznámila, že musela nastoupit na zákrok o tři dny dříve, protože vajíčka byla tak velká a silná, že pozdější termín nepřicházel v úvahu.  Všechno se podařilo hned napoprvé a po celou dobu těhotenství nastávající maminka brala jednou denně ráno na lačno přírodní sirup plný vitamínů a kyseliny listové na zdravý růst malého tvorečka a udržení buněčného kyslíku. Porodila v termínu krásného chlapečka.

Nízká hladina progesteronu

I takový problém, jako je nízká hladina progesteronu, je řešitelný. Zavolala mi maminka, která dvakrát přišla o dítě kvůli nízkému progesteronu. Byla opět těhotná a objevil se stejný problém. Protože vážila 117 kg, tak jí lékaři vyhubovali, že má nejdříve zhubnout a teprve poté má přijít. Jenže zkuste hubnout, když jste ve stresu… Jsou typy lidí, kteří opravdu hubnou ve stresových situacích, jenže je tu pak ještě druhá skupina žen, které naopak začnou na váze přibírat. Seznámila jsem ji s výše zmíněným sirupem, který brala po celou dobu těhotenství. To zdárně dokončila a porodila naprosto zdravé dítě. Těch příběhů bych mohla napsat mnoho, ale myslím, že tyto dva případy jsou dostačující.

Pak je tu ještě jedna skupina partnerů, kteří jsou oba v pořádku, ale dítě stále nepřichází.  Někteří změní partnery a děti jsou pak na obou stranách. Jenže tohle jste asi slyšet nechtěli…

Závěrem snad – odkyselte svůj organismus, dopřejte si zinek a pracujte na posílení pánevního dna. Nevzdávejte to – pro většinu z vás je někde řešení 😉